Vissza Egyéb

BANABAN Bio Kókuszcukor

3 450 Ft

500 g

BANABAN bio Kókuszcukor (BANABAN ORGANIC Coconut Sugar) a természetben előforduló legfinomabb 100% tisztaságú természetes édesítő, amellyel készíthetünk:

  • limonádét, szörpöt
  • palacsintát, gofrit
  • krémet, pudingot
  • mártást, levest
  • öntetet, szószt
  • kávét, teát
  • süteményt
  • fagylaltot

Készleten

Kategória:

Leírás

Összetevő: sűrített 100 % bio kókusznektár

1 adag 12 g, a csomag 41 adagot tartalmaz

kokuszcukor_osszetetel

Az elmúlt években már hazánkban is felfedezték a kókuszcukor különleges előnyeit, melyek közül említendő aminosav, vitamin, nyomelem és komplex ásványi anyag tartalma.

A kókuszcukor, mint édesítő esetében az is rendkívüli, hogy magas inulin tartalommal rendelkezik, aminek köszönhetően az alacsony glikémiás indexű (GI 35) élelmiszerek közé tartozik szemben a finomított cukrokkal, ezért a cukorra érzékeny emberek is fogyaszthatják.

A BANABAN bio kókuszcukor 100% tisztaságú, természetes, egészséges, finomítatlan édesítő, amely kizárólag a kókuszpálma nektárjából a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készül.
Előállítása során a friss nektárt melegítik, ezáltal párologtatják addig, amíg a nedvesség elpárolog és cukorkristályok alakulnak ki.
A feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot, valamint vegyi- és adalékanyagokat sem.

Fontos tudni, hogy a kókuszcukrot és a pálmacukrot használják egymás szinonimájaként, viszont a kettőt nem szabad összekeverni, mert jelentősen különböznek egymástól.
A pálmacukrot a Palmira pálmából (Borassus flabellifer) nyerik, a kókuszcukor pedig a kókuszpálmából (Cocos nucifera), ami nagyon fontos különbség, mert más pálmacukrok nem rendelkeznek a fent említett tulajdonságokkal, valamint GI indexük is magasabb.

A 100% tisztaságú bio kókuszcukor rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre.

Sajnos sok esetben a kókuszcukor címkéjén nem található tájékoztató a termék eredetét, minőségét, összetételét és az előállítás módját illetően, pedig az egészséget szolgáló táplálkozás érdekében fontos szempont az élelmiszerek beltartalmának szem előtt tartása, mert a bennük található alkotók komplexen hatnak az egész szervezetünkre.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/termek/banaban-bio-kokuszcukor/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BANABAN Bio Kókuszcukor” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.