BANABAN Bio Extra Szűz Kókuszolaj

4 250 Ft

500 ml

A BANABAN Bio Extra Szűz Kókuszolaj (BANABAN ORGANIC Extra Virgin Coconut Oil®) messze az egyik legmagasabb minőségű természetes prémium kókuszolaj a világon, amely nyers, friss kókuszból készül.

A kókuszolaj a legkitűnőbb választás sütéshez, főzéshez és a legjobb természetes kozmetikum, amellyel készíthető:

  • turmix, smoothie, shake
  • édes és sós desszert
  • kenyér, sütemény
  • sült és főtt ételek
  • mártás, leves
  • krém, puding
  • öntet, szósz
  • pástétomok

 

  • masszázsolaj testápoló
  • arc és dekoltázsmaszk
  • fürdőgolyó, fürdőolaj
  • haj és fejbőrápoló
  • borotva balzsam
  • sminklemosó
  • ajakbalzsam
  • körömápoló

Készleten

Termékleírás

Összetevő: 100 % hidegen préselt extra szűz bio kókuszolaj

1 adag 10 ml, az üveg 50 adagot tartalmaz

kokuszolaj_zsirsav_osszetetel

A BANABAN bio kókuszolaj készítése során vegyi és adalékanyagok nem kerülnek alkalmazásra, nincs finomítva, szagtalanítva és fehérítve, ennek köszönhetően finom természetes kókusz illattal, ízzel és aromával rendelkezik. A kókuszpálma ültetvények gondozása során pedig nem használnak növényvédő szereket.
A ’NO HEXANE’ felirat a termék címkéjén azt jeleni, hogy a kókuszolaj készítése során nem használják a hexánt.

A hexán egy szénhidrogén, illékony folyadék, amelyet a kőolaj finomításával lehet előállítani, a benzin és a ragasztóanyagok alkotórésze, olajok kinyerése esetén oldószerként használják. Vannak gyártók, akik a nagyobb olajhozam érdekében hexannal kezelik a kókuszt, viszont az így készült kókuszolajban maradó hexan káros hatással van az egészségre.

BANABAN bio extra szűz kókuszolaj gyártásának menete.

  1. A friss kókuszdió begyűjtése. Csak teljesen érett kókuszdiókat szüretelnek, zöld kókuszdiót nem használnak, ezáltal a jótékony laurinsav szint a lehető legmagasabb lesz az elkészült olajban.
  2. A feldolgozó üzemben a kókuszdióból kiveszik a kókuszt, majd szeletelik és forgácsolják.
  3. A kókuszt levegőn szárítják, azért hogy a nedvesség nagy része elpárologjon. Ezzel a módszerrel sikerül a finom esszenciális zsírsav szintek megtartása.
  4. A szárított kókuszt hidegen sajtolják a benne lévő olaj kinyerése céljából.
  5. Az olajat háromszor szűrik természetes anyagból készült rost szűrőkön az esetleges kókuszdarabkák eltávolítása érdekében.
  6. Végül 36 órára ülepítő tartályban tárolják, majd csomagolják.

A feldolgozás végeredménye egy szép tiszta világos aranyszínű prémium kategóriás hidegen sajtolt kókuszolaj, két év szavatossággal. Az így készült kókuszolaj a legkevesebb feldolgozási metóduson esett át azért, hogy az olaj megmaradhasson a természetes finomítatlan állapotában.

Sokan megkérdezik mi a különbség a kókuszzsír és a kókuszolaj között.

A válasz az, hogy minden kókuszolaj megszilárdul szobahőmérséklet alatt, ekkor színe fehér, állaga pedig tömör zsírszerű és kenhető. Szobahőmérséklet felett pedig színe arany, állaga pedig folyékony olaj.

Valójában sok vásárló a kókuszolajat a hűtőben tárolja, így tudják használni a vaj, vagy a kenhető margarin egészséges helyettesítőjeként.

A bio extra szűz kókuszolaj tökéletes vitamin és ásványi anyagban gazdag organikus hidratáló, amely felszívódik a bőr mélyebb rétegeiben, nem hagyva maga után zsíros vagy olajos érzetet csak sima, puha, táplált selymes bőrt. A természetes kókuszolaj nem tartalmaz allergén anyagot, ezért a legkiválóbb testápoló az egész család számára a babák és kisgyermekek bőrének ápolására a legjobb választás.

A zsírok szervezetünk legfontosabb energiaforrásai, valamint fontos szerepet töltenek be testünk strukturális felépítésében és anyagcseréjében.

Az egyik legegészségesebb és legfinomabb növényi zsiradék a kókuszolaj, amelynek:

  • magas hőmérsékletre történő hevítésekor nem képződnek sejtkárosító szabadgyökök és rákkeltő transzzsírokat sem tartalmaz
  • koleszterinmentes, könnyen és gyors anyagcsere folyamat mellett szívódik fel emiatt kímélő az emésztőrendszer számára
  • zsírsavjai nem képeznek zsírlerakódást, tehát nem hizlal
  • szervezetünk számára azonnal felhasználható energiát biztosít, ezért kifejezetten ajánlott sportolók és idősebbek számára
  • magas laurinsav tartalma segít védekezni a vírusok, káros gombák és baktériumok okozta fertőzésekkel szemben

Amennyiben napi zsírszükségletünk egy részét hidegen sajtolt bio extra szűz kókuszolaj fogyasztásával fedezzük, akkor természetes módon erősítjük immunrendszerünket.

Tudni kell viszont, hogy a kókuszolaj típusok között lényeges a különbség.

Találunk olcsóbb árkategóriába tartozó copra alapú finomított, szűrt, a gyártás során vegyileg kezelt kókuszolajokat is, amelyek az eljárás során elvesztik a kókuszban található értékes vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat, ezért a szervezet számára értéktelenebb.

A legújabb kutatások is igazolják a régi tradicionális elméleteket, miszerint a kókuszpálma “Az Élet Fája” és azt, hogy mint bármely más tiszta, teljes élelmiszer, így a kókuszdió és a belőle készült szűz kókuszolaj is jelentős szerepet játszanak a kiegyensúlyozott étrendünkben. Aki a mai modern társadalmunkban képes felhagyni az egészségtelen életmóddal és visszatér a természetes alapanyagokból készült kifinomult ételekhez, akkor segíteni fog önmagának visszafordítania egészségét a helyes irányba.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/termek/banaban-bio-extra-szuz-kokuszolaj/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Be the first to review “BANABAN Bio Extra Szűz Kókuszolaj”