Tortilla

Hozzávalók:

200 g búzafinomliszt
60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
40 g BANABAN bio kókuszliszt
1 teáskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna
6 evőkanál extra szűz olivaolaj
6 evőkanál BANABAN bio extra szűz kókuszolaj
150 ml melegvíz

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajokat és a vizet, ezután jól összegyúrjuk. A tésztát hat részre osztjuk, amiből először golyókat formázunk, majd lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Teflon serpenyőben nagy lángon a tészta mindkét oldalát kb 2 percig sütjük.

A kisült tésztát megkenjük paradicsomszósszal, amit az alábbi módon készítünk el:
2 db nagyobb paradicsomot botmixerrel pépesre mixelünk, majd ízesítjük 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagymával, oreganoval, sóval és borssal.

A megkent tésztát megszórjuk párolt kukoricával, babbal, vékony szeletekre vágott uborkával, paradicsommal, lilahagymával és paprikával.

A tészta egyik szélét kissé felhajtjuk, majd az egészet összetekerjük.

A BANABAN bio kókuszliszt a szárított kókusz húsából készült őrlemény, amely élelmi rostokban és fehérjében rendkívül gazdag, valamint az egészségre jótékony hatású közepes lánchosszúságú telített zsírsavakat, többnyire laurinsavat tartalmaz, melyeket szervezetünk könnyen energiává alakít.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/vegetarianus_etelek/tortilla/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST