joghurt_v01_450_300

 

Hozzávalók:

1 doboz BANABAN kókuszkrém
1 evőkanál BANABAN kókuszcukor
2 kapszula probiotikum
1 evőkanál növényi pektin
1 dl ásványvíz

Szerencsére nagyon egyszerűen készíthető házilag egészséges, tápláló joghurt az alábbi természetes alapanyagokból.

  • Adalék és töltőanyagoktól mentes 100% kókuszkivonatot tartalmazó kókuszkrém
  • Prebiotikus jellegű, magas inulin tartalmú, vegyi és adalékanyag mentes, 100 % tisztaságú kókuszpálma cukor
  • Probiotikum, azaz élő baktériumflóra (Lactobacillus, Bifidobacterium legalább ez a kettő legyen benne) (gyógyszertárból beszerezhető)
  • Amennyiben sűrűbb állagú joghurtot szeretnénk akkor szükség lesz természetes növényi pektinre is (100% citrus vagy almapektin).

A kókuszcukor azért fontos, mert prebiotikus jellegének és magas inulin tartalmának köszönhetően a szervezetünkre jótékony hatással lévő baktériumflórák szaporodásához megfelelő közeget biztosít.

A joghurt készítés módja nagyon egyszerű:

  • 1 evőkanál kókuszcukrot összekeverünk 2 kapszula probiotikummal.
  • A kókuszkrémet felrázzuk mielőtt kibontjuk, majd áttöltjük egy steril befőttesüvegbe és szintén steril kanállal belekeverjük a kókuszcukorral vegyített probiotikumot.

A befőttesüveget és a kanalat alapos elmosogatás után forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, így már steril lesz, a steril környezet fontos a baktériumflórák számára.

A joghurt készítés szempontjából fontos a viszonylag magas hőmérséklet is, a legtermészetesebb, ha a zárt üvegünket a kókuszkrémmel kitesszük napozni legalább 8 óra hosszára, tehát reggeltől estig legyen a tűző napon.

Néhány óra múlva jól látszik majd, hogy a kókuszkrém három részre válik, ez annak a jele, hogy a baktériumflórák jól érzik magukat.

A napozás után a sűrűbb állag elérése érdekében hozzákeverhetjük a növényi pektint. 1 evőkanál pektint csomómentesen keverjünk el 1 dl majdnem forró vízben, majd keverjük össze a joghurttal. Ha nem sikerül csomómentesre összekeverni, akkor botmixerrel javíthatunk az állagon.

Éjszakára tegyük hűtőbe, másnap reggel már fogyasztható a finom, egészséges, természetes házi készítésű joghurtunk.

FACEBOOK
GOOGLE
DISPLAY_ULTIMATE_PLUS
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST