levendula_szörp_v1_340-450

350 ml BANABAN bio kókusznektár vagy (másfél bögre) BANABAN bio kókuszcukor
350 ml ásványvíz
1 bögre (200 ml) levendulavirág
1/2 citrom kifacsart leve

Attól függően melyik édesítőt használjuk a kókusznektárt vagy a cukrot és a vizet összeöntjük, majd felforraljuk. Beletesszük a levendulavirágokat, forrástól számított 3 percig mérsékelt tűzön főzzük. A főzetet fél napig állni hagyjuk, majd leszűrjük, végül belekeverjük a citromlét is. Hűtőbe téve hetekig eltartható.

Mindkét édesítővel elkészített szörp kellemes ízű, bár a cukorral készített hasonlít jobban a megszokottra.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/ital/levendulaszorp
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST