Kókuszos mandulás kocka

Hozzávalók:

110 g földi mandula őrlemény
25 g amaránt liszt
50 g BANABAN bio kókuszliszt
5 g BANABAN bio kókuszcukor
1,5 dl folyadék

Elkészítés:

A fenti összetevők értékes növényi fehérjéket, ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, jótékony zsirokat és élelmi rostokat tartalmaznak. Jellemzően kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, réz, nátrium, B, C, E vitamin források.

Az amaránt lisztet és a földi mandula őrleményt keverjük össze, majd öntsünk hozzá forró folyadékot, ami lehet víz vagy akár tea is. A forrázás következtében emészthetőségük könnyebbé válik. Tegyük hozzá a kókuszcukrot és a kókuszlisztet, majd a masszából formázzunk kockákat. Magas kakaótartalmú csokival díszíthetjük.

A BANABAN bio kókuszliszt 40% élelmi rost tartalmának köszönhetően ideális választás az alacsony szénhidrát tartalmú, diétás és fogyókúrás ételek elkészítéséhez.

Az egészséges, finomítatlan BANABAN bio kókuszcukor, mint édesítő az alacsony glikémiás indexű (GI 35) táplálékok közé tartozik, ezért alternatíva lehet a cukorra érzékeny emberek körében is.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/desszert/kokuszos-mandulas-kocka/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST