Flódni

Hozzávalók:

200g BANABAN bio kókuszliszt
300g búzafinomliszt
125g BANABAN bio kókuszolaj
125g vaj
50 g BANABAN bio kókuszcukor
3 tojás
2 dl fehérbor a kedvencünkből
1 kg alma
1 narancs
200 g darált dió
200 g darált mák
szilva és baracklekvár
őrölt szegfűszeg és fahéj

Elkészítés:

A vajat, olajat a tojással 20 g kókuszcukorral kézi habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a bort, a liszteket és könnyen gyúrható tésztát készítünk, amelyet majd 5 egyenlő részre osztunk és kinyújtunk.

• Az első rész tésztát a tepsibe tesszük, majd megkenjük szilvalekvárral.
• Ráhelyezzük a következő tésztalapot, amelyre a diótöltelék kerül.
A diót összekeverjük 4 evőkanál baracklekvárral, hogy kenhető legyen.
• Erre is teszünk egy tésztalapot, majd rá az almatölteléket
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, ízlés szerint teszünk hozzá őrölt szegfűszeget (fél kávéskanál) és fahéjat (egy teáskanál).
• Ezt a réteget is befedjük tésztalappal, amire a máktöltelék kerül.
A mákot 30 g kókuszcukorral ledaráljuk, hozzáadjuk a kifacsart narancs levét és a reszelt héját.
Az utolsó tésztalapot is rátesszük, megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, lassú tűzön 60-70 percig sütjük.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/desszert/kokuszos-flodni/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST