Citromos keksz

Hozzávalók:

  • 70 g BANABAN kókuszliszt
  • 30 g mandulaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 1 lime reszelt héja
  • fél lime leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A kókuszlisztet, a mandulalisztet, a sót és a sütőport jól elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott olajat és elmorzsoljuk.
A tojásokat tálba ütjük, felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a lime héját és levét, valamint a vanília kivonatot. Beleöntjük a lisztes keveréket és alaposan eldolgozzuk. A massza híg, de gyorsan sűrűsödni kezd.
Nedves kézzel kb. 15 golyót formázunk, kissé ellapítjuk, sütőlemezre tesszük és 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt (vagy amíg a széle pirulni kezd) készre sütjük.

A tepsin hűtjük ki.

A díszítéshez 5 dkg étcsokoládét felolvasztunk, adunk hozzá 1 ek. olajat és a kekszeket félig belemártjuk. A csokira citrom vagy lime héjat szórunk és hűvösre tesszük, hogy megdermedjen.

Ezt a süteményt Libor Mária gasztroblogger (Limara péksége) készítette BANABAN hozzávalókkal:

http://www.limarapeksege.hu/2014/12/kokuszlisztes-keksz.html

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/desszert/citromos-keksz/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST