Kókuszos almás pite vaníliasodóval

Hozzávalók:

250 g búzafinomliszt
125 g BANABAN kókuszliszt
125 g teljes kiőrlésű zabliszt
50 g BANABAN kókuszolaj
20 g BANABAN kókuszcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
6 db tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk és kapcsos tortaformába igazítjuk.
1,5 kg almát lereszelünk a levét kinyomkodjuk, összekeverjük 1 evőkanálnyi fahéjjal és 20 g BANABAN kókuszcukorral majd a tésztával kibélelt tortaformába tesszük.

Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük.

Vaníliasodó:

½ liter növényi tej
30g kukoricakeményítő
2 rúd vanília kikapart belseje
20 g BANABAN kókuszcukor

A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük majd lassú tűzön sűrűsödésig keverjük.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/receptek/desszert/almas-pite-vaniliasodoval/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST