Nyers vegán torta

posted in: Egyéb | 0

Idén is megrendezésre kerül az Egy nap az egészségért programmal együtt tartandó Zöldturmix Fesztivál, mely keretein belül Lénárt Gitta nyersétel szakértő és táplálkozási tanácsadó meghirdette az „Év nyers vegán tortája” pályázatot.

Többször részt vettem már a fesztiválon és természetes, hogy az idén is elmegyek. Az idei fesztiválra viszont készítettem egy tortát is.

Az is természetes, hogy az én tortám domináns összetevője a kókusz.

A kókusz mellé olyan ízeket választottam, amelyek a legjobban harmonizálnak vele, mint a mandula és a kakaó.

Így lett a torta marcipános-kókuszos csokitorta.

Különleges tortát akartam készíteni ezért a professzionális Zila tortaformát használtam.

Marcipános_kókuszos_csokitorta_v01_450-300

Készítsd el Te is ezt a tortát az alábbiak szerint.

 

Marcipános_kókuszos_csokitorta_v02_450-300

Az alap összetevői:

250 g őrölt mandula
250 g friss kókuszreszelék (kókuszdióból)
30 g BANABAN bio kókuszcukor
1 dl BANABAN bio kókuszkrém

A marcipán összetevői:
80 g őrölt mandula
80 g BANABAN bio kókuszcukor darálva
30 g BANABAN bio gourmet kóksznektár szirup

• Az alap összetevőit gyúrd jól össze és nyomkodd bele a Zila tortaformába.

• A marcipán összetevőit is gyúrd össze és nyújtsd ki fél centi vastagságúra, végül a tortaforma karikájával vágd megfelelő méretűre, tedd rá a torta alapjára és kissé nyomkodd rá.

• Legalább 1 óra hosszára tedd hűtőszekrénybe mielőtt kiveszed a torta alapot a formából.

A csokikrém összetevői:

2 dl BANABAN bio kókuszkrém
2 evőkanál agar-agar
2 evőkanál chia mag őrlemény (a chia magot megőrölheted kávédarálóban)
2 evőkanál BANABAN bio kókuszcukor
2 evőkanál nyers kakaópor

• A kókuszkrémből 1/2 dl vegyél külön és melegítsd fel majdnem forrásig, tedd bele az agar-agart és keverd jól össze. A maradék rész kókuszkrémbe keverd bele a chia magot, cukrot, kakaóport, a kihűlt kókuszkrémet az agar-agarral és alaposan keverd el botmixerrel vagy habverővel.

• Várd meg míg kissé kihűl, töltsd bele a tortaforma üregeibe majd tedd vissza a hűtőbe a krém teljesen kihűléséig.

A díszítéshez a kókuszkrémből készíthetsz habot.

A kókuszkrémet, még a felbontás előtt tedd hűtőbe néhány óra hosszára. A kókuszkrém zsírosabb része a krém tetején fog megdermedni.
Ezt a részt vedd ki a krémből, hagyd szobahőmérsékleten, ha felolvadt habverővel verd kemény habbá.

Ennél a tortánál 2 evőkanálnyi kókuszkrémhez adtam ½ evőkanál kókuszcukrot és ugyanennyi mandulaőrleményt.

A marcipángolyókat pedig megforgattam az őrölt mandulába.

Marcipános_kókuszos_csokitorta_v03_450-300

 

Ez a cikk fontos lehet barátaidnak is, oszd meg velük.

FACEBOOK
GOOGLE
http://biokokusz.hu/nyers-vegan-torta/
TWITTER
PINTEREST
PINTEREST